Buiten spelen met kinderen - Lente bingo


                Beste mama en papa,


Over

In de lente is er buiten zo veel moois en nieuws te ontdekken. Bloemen die uit de grond ploppen, de eerste blaadjes aan de bomen, vogels die hun nestje maken en natuurlijk de lammetjes die springen in de wei.
Vooral voor veel kinderen is bingo een herkenbaar spelletje. Maar als jouw kindjes bingo nog niet kennen, kun je ze het in no-time leren – want dit spelletje is zo simpel! Nu de lente weer in aantocht is, kan een leuke en interactieve bingo voor de lente natuurlijk niet ontbreken!

Hoe werkt de Bingo?
Voor de Lente Bingo hoef je niet naar een bepaalde plek, heel veel items op deze bingo kun je bijna overal wel vinden. Loop een rondje door de wijk, ga wandelen in het bos of loop even langs weilanden.De bingo is een leuk en makkelijk spelletje wat je zelfs met de allerkleinsten kunt doen. 

1. Trek makkelijke kleren aan (niet te warm en niet te koud!) en ga dan lekker met de uitgeprinte Lente Bingo kaart naar buiten. 

2. Eenmaal buiten ga je samen met jouw kindje op zoek naar de items die op de kaart staan. Je kunt ze eventueel afstrepen met een pen of leuker nog: afstrepen met een takje en wat modder! Zijn de kindjes al wat ouder? Print dan meerdere bingokaarten uit en laat ze er een wedstrijdje van maken (horizontaal, verticaal, diagonaal). De eerste die de kaart helemaal vol heeft, heeft BINGO en natuurlijk gewonnen!
Hoe kun je de Bingo ook spelen?
Het is natuurlijk ook heel leuk om met deze gratis download geen Bingo te doen, maar er een soort speurtocht van te maken. Neem dan de uitgeprinte bingo kaart en een pen of potlood mee naar buiten. Ga vervolgens naar een leuke plek, zoals het bos, de kinderboerderij, je eigen wijk of maak een leuke wandeling. Ga vervolgens alles wat op de kaart staat tellen. Hoeveel narcissen kom je tegen? En hoeveel lammetjes? Zie je vogeltjes bezig met hun nestje? Als je tussen de bladeren zoekt, hoeveel lieveheersbeestjes kom je dan tegen? Degene die overal het meeste van geteld heeft, heeft gewonnen!
Download de Bingo voor de lente op volgende link en print uit:










Geen opmerkingen:

Een reactie posten