Sport & spel in thema Pasen

Eierrace


Zet een parcours in je woonkamer of tuin en ga de strijd aan tegen elkaar. Leg een ei (gekookt of ongekookt dat is aan jullie), een chocolade ei, een plastic ei, ... op een lepel en volg dit parcours. Een parcours met bijvoorbeeld volgende elementen:



- Over een stoel heen lopen
- Draai een rondje
- Loop achterstevoren
- Hevel de lepel over van de ene hand naar de andere

Extra moeilijk = Als je de lepel moet vasthouden met je mond en niet mag aanraken met je handen!!! 

Gooien met ballen of zakjes



Teken op een stuk karton een zwart getekend konijn of een ander figuur. Maak nadien een groot gat in de buik en een kleiner gat voor de mond. Laat je kleuter met een voorwerp door de gaten van het konijn gooien.
Voorbeeld voorwerp: zakjes gevuld met rijst of zand/ plastic ballen

Paashazen race



Net zoals zaklopen loop je van de ene naar de andere kant van het veld. In een zak ben je natuurlijk aan het hopsen zoals een echt konijntje ook doet. De oortjes kan je samen met je kleuter knutselen en maken het helemaal af!

Paashaas tikkertje



“Dat klinkt leuk, hoe gaat het?”
“Nou, als je getikt bent, dan moet je op je knieĆ«n de grond gaan zitten en met je handen moet je twee paashaas oren vormen boven op je hoofd. En dan moet iemand anders over je heen springen en dan ben je weer vrij.”

Natuurlijk kan je ook alle deelnemers van een staart voorzien en dan die laten afpakken.

Eitje leggen, niemand zeggen

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding zakdoek leggen

Dit spel werkt hetzelfde als zakdoekje leggen, alleen wordt er nu 'eitje leggen' gezongen en leg je een ei achter iemand neer. Het liedje van Zakdoek leggen kan je hieronder terugvinden.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding zakdoek leggen
Het eierzoek-spel

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding eieren zoeken

Vertel als inleiding een paasverhaal over een paashaas die zijn eieren verloren is. Aan je broers, zussen, mama of papa om de paashaas te helpen de eieren terug te vinden. Op elk ei staat een nummer, je kunt zelf bedenken hoeveel je er wilt verstoppen. Iedereen begint tegelijk met zoeken en als ze er een gevonden hebben leveren ze dit ei in! Wie kan de meeste eieren vinden en wint het spel? Als bedankje krijgt iedereen een chocolade-ei!

Lego



Met Pasen kan je met je legoblokken leuke figuurtjes bouwen in het thema. Kan jij een paasei, een paashaas of een paasmandje bouwen,...???

Lieve groetjes van juf Anja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten